Inzetbureau ervaringsdeskundigheid

onderneming
Advies
Welzijn
Zorg

De sociale kaart van Ervaringsdeskundigen.

Wij staan voor integrale gelijkwaardige samenwerking vanuit de kennisbronnen:

  1. ervaringsdeskundigheid (narratieve kennis vanuit de leefwereld),
  2. praktische reguliere kennis (care) en
  3. wetenschappelijke kennis (cure).

Op deze kaart vind u actieve ervaringsdeskundigen. Met een focus op herstel waarbij zij inspireren en ondersteunen bij persoonlijke LEVENSKUNST.

Wij maken ruimte voor 'anders zijn'.

Wij inspireren en ondersteunen mensen met een handicap, ziekte, aandoening of andere reden bij hun herstel en perspectief. Wij hopen daarmee dat iedereen zich verbonden kan voelen in de omgeving waar hij of zij woont en zich van betekenis kan voelen.

Het platform staat voor een levendige community van inclusieve ervaringsdeskundigen: een platform voor, door én met elkaar.

We werken gezamenlijk toe naar aanwezigheid van alle expertises van ervaringsdeskundigheid in de wijk: op het gebied van psychische, fysieke of licht verstandelijke handicap tot expertise op het gebied van eenzaamheid, verslaving, armoede en dakloosheid. Zo kan iedereen een ervaringsdeskundige in zijn/haar buurt vinden.

Het inzetbureau kan gemeenten, zorgorganisatie of anderen helpen om een juiste ervaringsdeskundige match te vinden bij hun specifieke vraag.

Samen zorgen we ervoor dat:

·  mensen uit elke wijk zich in hun situatie gehoord en begrepen voelen en dat hulp en ondersteuning aansluit bij hun hulpvragen.

·  gezamenlijk vergroten en delen we de kennis uit de leefwereld met anderen zoals gemeenten, zorgorganisaties, reguliere hulpverleners, wetenschappers, bewindslieden, justitie, werkgevers en onderwijsinstituten.

Hiermee hopen we dat binnen elke wijk de leefwereld wordt versterkt en er een inclusieve samenleving kan ontstaan waarin iedereen welkom is en zich van betekenis voelt.

Samen werken we aan een inclusieve samenleving op basis van participatie & emancipatie

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Waar

Amandelboomstraat 2
Nijmegen

Contact

Anitha Wagemans
Contactpersoon

Neem contact op met Anitha:

-11